PKN
Protestantse Gemeente te Woudsend e.o.
 
Jacob van der Meer speelt al 40 jaar orgel Jacob van der Meer speelt al 40 jaar orgel

Oud-Woudsender Jacob van der Meer speelt al 40 jaar orgel
Afgelopen zondagmorgen 5 februari was er een bijzondere kerkdienst in De Karmel. Het Mannenkoor Edoza uit Sneek zong in deze dienst en dat zorgde voor een volle kerk. Tot veler verrassing werd het orgel bespeeld door oud-Woudsender Jacob van der Meer (56) uit Barneveld, terwijl broer Jelle en dochter Alieke meespeelden op trompet.
En daar was een reden voor, zo bleek, toen ds. Renske Bosman vertelde dat Jacob inmiddels 40 jaar organist is. In een feestelijke dienst op 22 januari werd dit jubileum gevierd in de Bethelkerk in Barneveld, op de dag af dat hij als zestienjarige zijn eerste kerkdienst begeleidde in de Gereformeer­de kerk van Woudsend. Omdat Jacob jaarlijks nog wel eens het orgel in De Karmel bespeelt, werd er tijdens de dienst in De Karmel ook aandacht besteed aan dit jubileum.
De Barneveldse Krant had naar aanleiding van zijn jubileum een interview met Jacob van der Meer. Daarin vertelt hij dat hij uit een muzikale familie komt, waar het orgel een grote rol speelde. Zijn moeder Aukje was bijna zestig jaar organist, zijn pake Jelle Nijdam bijna een halve eeuw. Ook de kinderen van Jacob en zijn vrouw Grietsje hebben die muzikaliteit meegekregen.
Naast het begeleiden van Edoza en de gemeente, liet Jacob ook iets horen uit de jubileumdienst in Barneveld. Zo speelde hij tijdens de collecte ‘Mijn gebed’ van D.C. Lewis, samen met broer Jelle en dochter Alieke op trompet. “Mijn moeder vond dat vroeger niet kunnen in een eredienst, maar ik vind het prachtig”, zegt hij in het interview in de Barneveldse Krant.
Voor wie het hele interview wil lezen: website Barneveldse Krant.
De foto’s van de kerkdienst zijn gemaakt door Jan Osinga, de foto’s in de collage komen uit het familie-album.
Tekst : Woudsend online
 


terug
 
 
Nieuws
meer
 
Facebook

De Karmel is ook op Facebook te vinden. 'Like' onze pagina hier!
 
passion 2014 film
 
http://youtu.be/VjIyT3alVF8 meer
 
uw dagelijks woord
 
Film de Karmel onderweg
meer
 
Taizé ontmoetingen
 
Visje teksten
 
Elektronische kerk
 
websites algemeen
meer
 
Webmaster

Website, voor vragen opmerkingen  en/of aanvullingen, neem contact  op via deze site, met de webmaster           (Hayo de Vries) via 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.