PKN
Protestantse Gemeente te Woudsend e.o.
 
top2000 top2000
lees meer »
 
Homepagina_welkom Homepagina_welkom


Welkom op de site van de Protestantse Gemeente te Woudsend e.o.

 Geloof, hoop en liefde.
 
Het kerkgebouw van de Protestantse Gemeente Woudsend e.o. draagt de naam De Karmel. Deze naam herinnert aan het klooster van de Karmelieten dat eertijds op deze plek stond.
In 2007/2008 is het interieur van De Karmel geheel vernieuwd. Boven de deuren in de kerkruimte zijn toen woorden uit de Bijbel geschilderd die de tijd kunnen doorstaan. Ze zijn in mei 2008 unaniem gekozen door de kerkenraad, als kenmerk van ons geloof.
De eerste tekst staat in het Eerste Testament en de tweede in het Tweede Testament.
 
Deuteronomium 4:31 Want de Heer, uw God, is een God van liefde.

 1 Kor 13:13  Ons resten geloof, hoop en liefde, maar de grootste daarvan is de liefde.

Deze teksten zijn van toepassing op de manier waarop we als gemeente in de wereld willen staan. De tekst uit de Korintiërsbrief wordt zowel bij trouw als rouw gelezen. Bij het trouwen wordt een verbond gesloten, bij rouwen wordt de levenslijn afgebroken. Maar in alles zal de liefde blijven. Dat is heel wezenlijk voor ons geloof en gemeentezijn.
 
Als Protestantse Gemeente te Woudsend e.o. willen we een gemeente zijn die leeft vanuit die liefde. We streven ernaar dat binnen de veelkleurigheid van onze gemeente de liefde voor God en mens voorop mag staan. Dat willen we als gemeente ook present stellen in onze dienst in de wereld.
 
 We hopen dat deze site u op weg mag helpen in onze gemeente.
 
 
De kerkenraad
 
 
 
Nieuws
meer
 
Facebook

De Karmel is ook op Facebook te vinden. 'Like' onze pagina hier!
 
passion 2014 film
 
http://youtu.be/VjIyT3alVF8 meer
 
uw dagelijks woord
 
Film de Karmel onderweg
meer
 
Taizé ontmoetingen
 
Visje teksten
 
Elektronische kerk
 
websites algemeen
meer
 
Webmaster

Website, voor vragen opmerkingen  en/of aanvullingen, neem contact  op via deze site, met de webmaster           (Hayo de Vries) via 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.